FAQ Trambaanontheffing

Veel gestelde vragen over trambaanontheffing

Wat is een trambaanontheffing?

Als u als taxichauffeur in bezit bent van een trambaanontheffing dan heeft u het voorrecht om over de busbanen en trambanen te rijden in Amsterdam. Wilt u als taxichauffeur in Amsterdam over de lijnbus- en trambanen rijden? Dan heeft u een trambaanontheffing nodig

Wat is het hoofddoel van een trambaanontheffing?

De klant beter van dienst te kunnen zijn, voor de klant de meest gunstige en of economische route rijden. Tijdens de spitsuren kan het behoorlijk druk zijn in Amsterdam. Daarom is het heel fijn om een trambaanontheffing te hebben, door op drukke momenten gebruik te maken van de lijnbus en trambanen word het werk een stuk gemakkelijker voor de chauffeur en zal de klant veel sneller op zijn of haar bestemming zijn.

Wat is het verschil tussen een trambaanontheffing en lijnbusbaanontheffing?

Veel kandidaten denken dat er een verschil is tussen een trambaanontheffing en een lijnbusbaanontheffing. Deze twee termen betekenen hetzelfde.

Wat is het verschil tussen de pakket prijzen?

Voor de opleiding trambaanontheffing hebben wij drie pakketten, de belangrijkste verschil tussen pakket basic, pakket goodway en pakket extra is het aantal praktijklesuren. Bij pakket basic krijg je 4 uur praktijkles voor trambaanontheffing, bij pakket goodway krijg je 6 uur praktijkles voor trambaanontheffing en voor pakket extra krijg je 8 uur praktijkles voor trambaanontheffing de prijs voor pakket basic is €795,- en voor pakket goodway is de prijs €895,- en voor pakket extra is de prijs € 995,-.

Wat zijn de gebruikers voorwaarden voor een trambaanontheffing in Amsterdam

Persoonsgebonden, mag alleen gebruikt worden door de bestuurder van een geldige chauffeurspas, mag alleen worden gebruikt in diensttijd van de chauffeur,  verboden om een ontheffing mee te vervoeren indien de geldigheid is verlopen, Eigendom van de gemeente Amsterdam.

Wat heb ik nodig voor de aanvraag van een lijnbusbaanontheffing?

Een Chauffeurskaart, CCV diploma ‘medegebruik verharde lijnbusbanen en lijnbusstroken gemeente Amsterdam, Geldige Rijbewijs, Goedgelijkende pasfoto, een jaar voorafgaand aan aanvraag geen spraken geweest van een maatregel rijvaardigheid en geschiktheid, Geld.